China. Autoritatea pentru Concurență lansează o investigație pentru practici neloiale împotriva Alibaba, pe care o acuză că le-a impus vânzătorilor să comercializeze exclusiv pe platforma sa.

În China, Alibaba oferă servicii de stocare și acces la date în cloud, dar și de cumpărături online. Grupul condus de Jack Ma (locul 20 în Clasamentul Bloomberg al Miliardarilor) este acuzat că le-a cerut vânzătorilor să-și comercializeze exclusiv produsele pe platforma sa, și prin urmare, le-a interzis să încheie acorduri cu alți retaileri. În acest fel, și-ar fi asigurat o poziție monopolistă, acuză autoritatea chineză pentru concurență.

Separat, într-un comunicat de presă, Banca Populară Chineză a anunțat că va cere Ant Group, companie afiliată Alibaba, să implementeze servicii de supraveghere financiară.

Acțiunea antitrust vine la câteva săptămâni după ce autoritățile au anulat listarea la bursă a Ant Group, înființată tot de către Jack Ma, văzută de analiști drept cea mai mare listare la bursă din istorie. De la anularea listării, Alibaba a pierdut procente însemnate pe piețele bursiere.

Sursa: CNN.

Comentariile sunt închise.