Germania extinde carantina națională până pe 7 martie. Școlile și saloanele de înfrumusețare vor putea fi deschise mai devreme, în funcție de situația epidemiologică.

Numărul de noi infecții zilnice în Germania a scăzut, determinând unii lideri să promoveze un calendar pentru noi relaxări. În urma discuțiilor s-a decis că saloanelor li se va permite să redeschidă activitatea de la 1 martie, iar landurile pot decide dacă deschid sau nu școlile. 

Restul activităților se vor redeschide treptat, acolo unde răspândirea virusului scade la nu mai mult de 35 de cazuri noi la 100.000 de oameni pe parcursul a șapte zile. Unele industrii au cerut o reducere a restricțiilor cât mai curând posibil, invocând daunele cauzate celei mai mari economii europene, care a scăzut cu 5% anul trecut.

Cu toate acestea, Ifo Institute a declarat că o prelungire a blocajului până la jumătatea lunii martie este suportabilă și că o reducere mai rapidă care ar declanșa o creștere a cazurilor noi ar putea crea daune mai mari.

Germania a raportat miercuri 8.072 de cazuri noi și 813 decese.

Sursă: Reuters

Comentariile sunt închise.