București. Incident la Spitalul ”Marius Nasta”. Aparent, un ventilator exterior al unității mobile ATI a început să degaje fum. Cei șapte pacienți internați (dintre care 5 intubați) vor fi relocați. Din primele informații, nu sunt victime.

Autoritățile au făcut o declarație de presă, la scurt timp după incident.

Ministrul Sănătății:

  • Este totul în regulă, un incident minor. Avem șapte pacienți, cu toții în regulă. Au fost transferați în alte secții alte Institutului Marius Nasta. Nu a fost un incendiu, ci o degajare de fum sau abur, vom afla de la specialiști după ce finalizează verificările.
  • Vorbim despre un echipament exterior, un TIR reechipat să funcționeze ca o secție ATI. Ultima dată, a fost verificat tehnic acum două luni. Nu putem vorbi despre probleme ale echipamentului.

Reprezentanții pompierilor:

  • Primul apel a fost la 22:22, anunța un incendiu la unitatea mobilă. Când am ajuns, nu se vedea flacără. Este posibil să fi fost și doar abur, urmează să vedem.
  • Din ce știu, incendiul a fost anunțat de personalul de la locul de muncă. Dânșii au spus că au văzut flacără.
  • În încăperea din spate, unde erau pacienții, nu se simțea fum.

Managerul Institutului:

  • Erau șapte pacienți, stare non-invazivă. Precizez că toți pacienții în stare critică sunt ventilați non-invaziv cu aparate mult mai performante din secțiile mobile. Asigură o oxigenare mult mai bună a organismului și amână intubarea.
  • Infrastructura trebuie modernizată.

Update: Managerul Institutului, Beatrice Mahler, spune la Digi 24 că pacienții internați în secție nu erau intubați. 

Și ministrul Sănătății a declarat într-o intervenție telefonică la Digi 24 că pacienții nu erau intubați, așa cum se specifică în comunicatul transmis către presă de Ministerul Sănătății: “Înțeleg că nu a fost în niciun moment foc. Nu există victime, toată lumea este în siguranță. Toți pacienții care erau înăuntru erau neintubați”, a declarat Vlad Voiculescu.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu este vorba despre un incendiu.

Comunicatul inițial al Ministerului Sănătății:

“În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile AȚI de la Spitalul Marius Nasta.

În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubati), care nu au fost răniți.

Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD.

În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital.”

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentariile sunt închise.