Moderna începe studiile clinice pentru vaccinul anti-Covid pe copii. Testele vor fi efectuate pe aproape șapte mii de copii, cu vârsta cuprinsă între șase luni și până în 12 ani.

Compania farmaceutică americană a început administrarea serului său mRNA-1273, în cadrul testelor de fază medie-avansată, către 6.750 de copii din Statele Unite și Canada. Copiii vor primi două doze de vaccin, la un interval de 28 de zile, iar studiul va evalua siguranța și eficacitatea serului. Într-un studiu separat care a început în decembrie, Moderna testează deja vaccinul pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Studiul se desfășoară în colaborare cu Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) și Autoritatea de Cercetare și Dezvoltare Biomedicală Avansată (BARDA).

Vaccinul produs de Moderna a fost deja autorizat pentru utilizare de urgență pentru adulți, însă acum compania farmaceutică vrea să determine exact dozajul vaccinului în cazul minorilor.

Reamintim că tot azi, Moderna a anunțat că a început prima fază a studiului clinic pentru testarea unui nou vaccin anti-Covid, îmbunătățit, care să fie eficient și împotriva noilor tulpini.

Surse alternative: CNBC, Reuters.

Comentariile sunt închise.