Klaus Iohannis: Ne confruntăm cu o nouă etapă de creștere, vizibilă prin numărul zilnic de cazuri noi de coronavirus și prin presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de ATI. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid, în sens negativ.

Președinte Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, după ședința de la ora 16:00 cu Premierul Florin Cîțu, Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban și Viceprim-miniștrii Dan Barna și Kelemen Hunor. Tema ședinței a fost Planul Național de Redresare și Reziliență. În cadrul declarației de presă ce a urmat, Klaus Iohannis a vorbit și despre actuala situație epidemiologică din țară:

Ne confruntăm, din nou, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta. Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid, în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național. Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape. Până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european“, a declarat Președintele României.

Comentariile sunt închise.