Suedia anunță că nu va reuși să-și vaccineze toată populația până la începutul verii, din cauza întârzierilor în livrarea vaccinurilor. Deocamdată 15% dintre suedezi au primit cel puțin o doză.

Pentru Suedia, care a refuzat introducerea carantinei de-a lungul pandemiei, vaccinarea reprezintă miza supremă, în condițiile în care al treilea val aduce deja număr de cazuri record față de finalul anului trecut. Cel al deceselor rămâne totuși la un nivel relativ mic. 

“Va mai dura puțin până ce toată lumea va fi complet vaccinată, dar se poate ca 5 milioane de oameni (jumătate din populație) să fie vaccinați până la mijlocul anului, pe 30 iunie”, a spus pentru Reuters coordonatorul campaniei de vaccinare, Richard Bergstrom. “Va mai dura probabil câteva săptămâni și din iulie până când toată lumea va primi ambele doze de vaccin”, a adăugat Bergstrom.

Dintr-o populație totală de 10 milioane de locuitori, Suedia a vaccinat până acum peste un milion de oameni cu prima doză și alți 450 de mii cu ambele doze. De la începutul pandemiei, țara a înregistrat 13 mii de decese de Covid, o rată mult mai mare decât cea a vecinilor săi nordici, dar mai scăzută decât în majoritatea țărilor occidentale. 

Sursă alternativă: Reuters

Comentariile sunt închise.