Franța. Președintele Macron anunță extinderea măsurilor de restricție la nivel național. Unitățile de învățământ și creșele vor fi închise pentru trei săptămâni, iar deplasarea rămâne permisă în raza a 10 kilometri în jurul locuinței.

Pentru călătoriile care depășesc distanța de 10 kilometri față de locuință, va fi necesară o declarație pe propria răspundere. De asemenea, circulația fără un motiv întemeiat, în intervalul orar 19 – 6, este interzisă; toate magazinele neesențiale vor fi închise. Restricțiile se vor aplica din această sâmbătă și vor fi valabile pentru o lună de zile.

Euronews notează că președintele francez a fost criticat pentru reticența sa de a lua măsuri mai severe, deși numărul cazurilor noi și bilanțul pacienților de la ATI a crescut în ultimele săptămâni. Macron a mai anunțat că de la jumătatea lunii mai, începe procesul de ridicare graduală a restricțiilor.

“Siguranță, echilibru, responsabilitate: acestea sunt cele trei principii care ne-au determinat, la sfârșitul lunii ianuarie, să favorizăm consolidarea acestei strategii de testare. Ne-a salvat săptămâni prețioase. În ultimele săptămâni, însă, ne confruntăm cu o nouă situație, o cursă de viteză”, a declarat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron a recunoscut miercuri că “a făcut greșeli” în gestionarea crizei de sănătate. “În fiecare etapă a acestei epidemii, am putea să ne spunem că am fi putut face mai bine, că am făcut greșeli. Toate acestea sunt adevărate. Dar știu un lucru:  am învățat și ne-am îmbunătățit de fiecare dată”, a spus Macron.

Surse alternative: BFMTV, Euronews, BBC

Comentariile sunt închise.