Bloomberg: Microsoft va plăti 16 miliarde de dolari pentru a cumpăra Nuance Communications, firma de inteligență artificială care a creat tehnologia vocală a asistentului Siri de pe produsele Apple.

Potrivit Bloomberg, Microsoft ar putea anunța în această săptămână un acord pentru achiziția firmei de inteligență artificială (AI) și tehnologie de recunoaștere a vorbirii.

Nuance Communications este dezvoltatorul familiei de produse de tehnologie vocală Dragon Naturally Speaking, aflat inclusiv la baza asistentului vocal Siri (Apple).

Evaluată la 16 miliarde de dolari, tranzacția ar fi cea mai mare achiziție făcută de Microsoft, de la cumpărarea LinkedIn, în 2016, pentru 24 de miliarde de dolari. De atunci compania lui Bill Gates a mai achiziționat Skype, GitHub și alte companii mai mici, iar acum câteva săptămâni presa de specialitate a anunțat că Microsoft încearcă să cumpere platforma de comunicații și socializare Discord. De asemenea, anul acesta Microsoft a achiziționat studioul de jocuri ZeniMax Media, compania care a dezvoltat “Fallout”, “Doom” și “The Elder Scrolls”, pentru 7,5 miliarde de dolari.

Sursa: Bloomberg

Foto: Dreamstime

Comentariile sunt închise.