DNA începe urmărirea penală a lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, la o săptămână după ce a rămas fără imunitate parlamentară.

Florian Bodog este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Concret, DNA spune că în calitate de ministru al Sănătății în guvernul PSD (februarie 2017 – ianuarie 2018), Bodog ar fi acționat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contract. Totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, Bodog semna în numele ei mai multe documente oficiale și foi de prezență.

În același timp, nu a luat niciodată măsuri de sancționare a consilierei respective, care a prejudiciat statul în acest fel cu aproape 76 de mii de lei, drepturi salariale.

Săptămâna trecută, Senatul a decis că Florian Bodog rămâne fără imunitate parlamentară. În septembrie 2019, Senatul a respins o altă cerere a DNA de ridicare a imunității parlamentare a lui Florian Bodog. Majoritatea în Parlament la acel moment era deținută de PSD.

Foto: Inquam / George Călin

Comentariile sunt închise.