București. Un lot de 265 de mii de ouă contaminate cu Salmonella, dintr-un centru de ambalare din București, a fost oprit de la comercializare. Niciun ou infectat nu a ajuns la vânzare.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor precizează că ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare din București și au fost puse sub sechestru oficial, până la distrugere. Totodată, ANSVSA anunță că niciun ou din acest lot nu a ajuns la comercializare.

Ouăle au fost descoperite în urma controalelor inspectorilor ANSVSA, realizate în cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om).

Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale si pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe. Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecții alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree.

Sursă foto: Unspalsh/Jakub Kapusnak.

Comentariile sunt închise.