Autoritățile au introdus Marea Britanie în zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic, din cauza tulpinii indiene de coronavirus. Călătorii care se întorc în România vor intra în carantină timp de 14 zile, cu excepția celor vaccinați. Măsura va intra în vigoare de la 1 iunie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a plasat Marea Britanie din zona galbenă în zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat, din cauza creșterii rapide a infecțiilor datorate tulpinii indiene de coronavirus (B.1.617.2). Așadar, se introduce carantina obligatorie timp de 14 zile pentru persoanele care sosec în România din Marea Britanie, începând cu 1 iunie.

Măsura de carantină nu se va aplica în cazul persoanelor vaccinate anti-Covid, celor care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară și copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani, cu prezentarea obligatorie a unui test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în țară.

Hotarare CNSU Nr 35 Din 29.05.2021

Comentariile sunt închise.