SUA. Amazon deschide mâine primul magazin de dimensiuni mari, dotat cu tehnologia “Just Walk Out”. Clienții își așează cumpărăturile într-un cărucior inteligent care le scanează produsele, iar apoi pleacă, fără să mai treacă pe la casă. Contul le este debitat automat cu contravaloarea cumpărăturilor.

Tehnologia Just Walk Out este bazată pe un sistem de senzori și cântare inteligente, care vor recunoaște momentul în care un produs este preluat sau pus înapoi de pe raft, dacă se răzgândește astfel că simpla așezare a unui produs în cărucior nu este echivalentă cu scanarea sa la casa de marcat.

A fost testată în mai multe magazine mici alimentare Amazon Fresh, dar este prima dată când va fi implementată într-un magazin de mari dimensiuni (în statul Washington, din nord-vestul SUA), acolo unde numărul mare al clienților poate face mai dificilă cântărirea, scanarea și evaluarea produselor, într-un mod bazat pe algoritmi de inteligență artificială (deep learning).

Amazon le-a lăsat totuși clienților posibilitatea de a-și face cumpărăturile într-un stil clasic, ce presupune trecerea pe la o casă de marcat. 

Sursa: Amazon

Foto:  Michael Vi | Dreamstime.com

Comentariile sunt închise.