Federația Română de Haltere a fost suspendată un an de zile din competițiile internaționale, din cauza a cinci cazuri de dopaj, din 2012. Halterofilii români nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

International Testing Agency (ITA) arată într-un comunicat de presă că o comisie independentă a decis impunerea sancțiunii de un an în cazul Federației Române Haltere (FRH), pe fondul multiplelor încălcări ale regulilor antidoping (ADRV) comise de sportivii români ai FRH. Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv.

Cazul FRH se bazează pe cinci încălcări de regulament care au fost comise în 2012 de cinci sportivi diferiți, care au fost despistați cu steroizi anabolizanți. Patru dintre probe provin de la patru sportivi care au reprezentat România la Jocurile Olimpice din Londra 2012.

Sancțiunea impusă FRH este în concordanță cu așa-numita „Decizie de la Tbilisi”, unde în 2016, în urma programului de re-analiză a eșantioanelor colectate în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing 2008 și Londra 2012, IWF a decis ca Federațiile Membre să confirme că au produs trei sau mai multe ADRV-uri în programul combinat de re-analiză a Jocurilor de la Beijing și Londra ar fi suspendate pentru o perioadă de un an.

Decizia completă poate fi consultată aici.

Comentariile sunt închise.