Incidența cazurilor de coronavirus în Europa a crescut de 3,4 ori, în ultima lună. România a raportat o creștere cu 5% în ultimele două săptămâni, însă în UK sau Franța, bilanțul a urcat cu 40%, respectiv 150% doar în ultimele șapte zile.

Cu o lună în urmă, în majoritatea statelor europene, incidența cazurilor de Covid se afla fie pe o panta descendentă, fie stagna, excepție făcând Rusia, Portugalia și Marea Britanie, potrivit datelor agregate de Our World in Data și citate de Comitetul român pentru Vaccinarea Anti-Covid. Acum, rata de incidență crește în cele mai multe dintre state, în Grecia, Spania sau Italia urcând cu până la 200%. România a raportat o creștere a cazurilor noi de Covid de 5%, comparând media ultimelor două săptămâni cu cea a celor două anterioare. La nivelul Europei, incidența a crescut de 3,4 ori, de la o lună la alta.

Marea Britanie a înregistrat 46.558 cazuri noi de Covid, potrivit datelor publicate marți, însemnând o creștere de 40,7% față de săptămâna trecută.  În privința vaccinării, 46,35 de milioane de persoane au primit prima doză, iar 36,24 de milioane – schema completă.

În Franța, ministrul Sănătății Olivier Veran a declarat că numărul de noi cazuri a evoluat într-un ritm fără precedent din cauza răspândirii variantei Delta, responsabilă pentru 79% dintre infectări. În ultimele 24 de ore, autoritățile au raportat 18 mii de cazuri noi, în condițiile în care cu doar o săptămână bilanțul era de șapte mii de cazuri (o creștere de 150% în doar șapte zile). În total, 37,52 milioane de francezi au primit cel puțin o doză de vaccin (45% din populația eligibilă).

Surse alternative: Reuters, RFI.

Comentariile sunt închise.