Bolivia. Mai multe incendii de vegetație au ars aproximativ 280 de mii de hectare de pădure protejată prin lege (de două ori suprafața Londrei), la granița de sud-est cu Brazilia.

Potrivit autorităților, aproximativ 2.589 de metri pătrați de pădure (peste 280 de mii de hectare, de două ori suprafața Londrei) din apropierea graniței de sud-est cu Brazilia și Paraguay au fost distruse în urma incendiilor din ultimul timp. 

Departamentul de pompieri din Santa Cruz a precizat că 15 incendii de vegetație sunt încă în desfășurare și amenință o comunitate de nativi.

Pompierii noștri lucrează în colaborare cu forțele militare, personalul tehnic al zonei și cu pădurarii din cadrul Parcului Național din mai multe zone protejate pentru stingerea incendiilor”, a spus șeful Departamentului de pompieri din Santa Cruz, Yovenka Rosado.

Potrivit Fundației Prietenii Naturii, o organizație non-profit neguvernamentală, până la sfârșitul lunii iulie, aproximativ 750 de mii de hectare au ars în Bolivia, cu 62% mai mult decât în aceeași perioadă de timp din 2020.

Sursa: Sky News

Comentariile sunt închise.