SUA. Compania Delta Air Lines majorează contribuțiile de asigurări de sănătate pentru angajații nevaccinați, cu 200 de dolari pe lună, pentru a acoperi costurile mai mari determinate de eventuale internări în spital.

”Începând cu 1 noiembrie, angajații nevaccinați înscriși în planul de asigurări de sănătate Delta vor fi supuși unei plăți suplimentare lunare de 200 de dolari”, a anunțat șeful companiei, Ed Bastian. El precizează că toți angajații care au fost infectați cu coronavirus și care au necesitat spitalizare nu fuseseră vaccinați complet, iar această contribuție suplimentară este destinată să compenseze ”riscul financiar pe care îl reprezintă angajații pentru companie prin decizia de a nu se vaccina”. ”Internarea în spital din cauza Covid-19 a costat Delta, în medie, 40.000 de dolari de persoană”, a explicat Bastian. 

Potrivit directorului general, 75% dintre angajații Delta sunt deja vaccinați. “FDA a acordat aprobarea deplină pentru vaccinul Pfizer săptămâna aceasta, așa că este timpul să vă vaccinați acum”, a afirmat Bastian. 

Compania va solicita, de asemenea, teste săptămânale pentru cei care nu s-au vaccinat până la jumătatea lunii septembrie, iar purtarea măștilor este obligatorie pentru cei nevaccinați. Delta a mai spus că, începând cu 30 septembrie, protecția salarială Covid va fi acordată numai lucrătorilor care au primit schema completă de imunizare, în caz că se îmbolnăvesc.

Președintele Joe Biden a cerut companiilor private să solicite vaccinarea angajaților, după ce serul Pfizer a primit aprobare completă din partea Agenției Medicamentului.

Sursă: Reuters.

Comentariile sunt închise.