Afganistan. Autoritățile locale din domeniul sanitar spun că bilanțul victimelor atacului terorist din Kabul trece de 170 de decese și un număr neclar de răniți, doar în rândul cetățenilor afgani.

Potrivit presei americane,, oficialii sanitari din Afganistan au precizat că cel puțin 170 de cetățeni afgani au murit în urma atentatului. 

Un oficial al talibanilor a declarat că 28 dintre persoanele decedate au fost membri ai grupării, deși, ulterior, un purtător de cuvânt al organizației a negat afirmațiile spunând că niciun soldat taliban care supraveghea aeroportul nu a murit joi, la Kabul. Cu toate acestea, numărul exact al victimelor nu e clar.

Pentagonul a precizat că 13 soldați americani au decedat în urma atacului. Potrivit Reuters, atentatul de la Kabul este primul eveniment de acest gen din luna februarie a anului trecut în care mai mulți militari americani mor. 

Azi, SUA și aliații săi au avertizat, din nou, că alte atacuri teroriste la Kabul au o probabilitate mare de a avea loc, pe măsură ce termenul limită de evacuare se apropie.

Surse alternative: The Washington Post, Reuters, New York Times

Comentariile sunt închise.