Stelian Ion, după ce premierul Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Justiției: Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt. Florin Cîțu a demonstrat că nu are respect pentru lege, pentru Constituție.

Stelian Ion a reacționat pe Facebook, la scurt timp după ce premierul Cîțu a anunțat revocarea sa. Ion a scris că ”povestea are un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt”, fără a explica însă mai exact care anume este miza.

Postarea integrală:

”Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.

Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, a scris Stelian Ion.

Premierul a anunțat în această seară că i-a cerut președintelui Iohannis revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, pentru că ”nu și-a impus proiectele, precum desființarea Secției Speciale. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii din coaliție”. La scurt timp, vicepremierul Dan Barna și colegul de partid al lui Stelian Ion a scris că Florin Cîțu a făcut abuz de putere și ”a arătat că este mai rău decât Dragnea. Florin Cîțu trebuie să plece!”.

Amintim că pe 27 iulie Ministerul Justiției a demarat concursul pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale marilor parchete. Pe 16 septembrie, propunerile urmează să fie înaintate de Minister la CSM, pentru avizare. Printre șefii de direcții sau de posturi de adjuncți, la concurs a fost scoasă și funcția de procuror-șef al DIICOT.

Comentariile sunt închise.